De Belgische veldrijder Sven Nys verschijnt zondag aan de start van de wedstrijd in de Superprestige in Diegem. De tweevoudig wereldkampioen hoopt te hebben afgerekend met een vormcrisis. 

''Nog langer wachten, dat had niet zo veel zin'', denkt hij. ''Dan vind ik misschien helemaal niet meer het goede ritme.''

Nys (38) ontbrak de afgelopen week in de wedstrijden in Namen en Heusden-Zolder. Hij koos voor een rustperiode nadat hij in Essen op een achterstand van ruim drie minuten was gereden. 

''Ik hoop dat ik zondag in Diegem mentaal en fysiek uitgerust aan de start sta. Op een goed resultaat reken ik niet, maar ik wil in Diegem wel het gevoel hebben dat er weer een versnelling op zit. Ik wil niet langer gevangen blijven in mijn eigen lichaam."

''Als het nu weer niet lukt, dan wordt het een lastig seizoen'', blikt Nys vooruit. ''Maar ik heb vertrouwen dat het goed komt. Dit is allemaal nieuw voor me na vijftien jaar koers. Ik heb ook geen idee waar deze vormcrisis vandaan is gekomen.''

Nys neemt het zondag in Diegem op tegen Lars van der Haar en de Belg Kevin Pauwels, die het klassement van de Superprestige leiden. Ook Mathieu van der Poel, de nummer drie in de rangschikking, start in Diegem.