Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Michael Rasmussen

Wielerteam Michael Rasmussen verdwijnt uit peloton

Wielerploeg Christina Watches houdt er aan het einde van dit seizoen mee op. Michael Rasmussen is mede-eigenaar van het Deense team, dat in 2014 uitkwam op het derde niveau.
Door NU.nl

"We zijn voortdurend tegengewerkt door de Deense wielerunie", legt Claus Hembo namens sponsor Christina Watches uit in de krant Ekstra Bladet.

Christina Watches werd in de afgelopen twee seizoenen niet uitgenodigd voor de publicitair aantrekkelijke Ronde van Denemarken. Als continentale ploeg was het team afhankelijk van een wildcard.

"Buitenlandse koersen zien ons graag komen, betalen daar zelfs geld voor, maar in eigen land wordt ons de middelvinger getoond", klaagt Hembo, die droomde van een Tour de France-deelname in 2016.

Hembo noemt als voorbeeld dat de Deense bond jonge Deense renners adviseerde om voor 2015 geen contract te tekenen bij Christina Watches. "We zijn behandeld als paria's."

Dopingverleden

Volgens Hembo speelt het dopingverleden van Rasmussen een rol bij de negatieve houding van de Deense wielerunie.

De oud-renner bekende begin 2013 dat hij tijdens zijn loopbaan verboden middelen gebruikte.

In 2007 werd Rasmussen enkele dagen voor het einde van de Tour de France door de ploegleiding van Rabobank uit de ronde gehaald nadat bleek dat hij had gelogen over zijn verblijfplaats in de aanloop naar de rittenkoers. Rasmussen was op weg naar de eindzege in de Tour.

Voor Christina Watches reed dit seizoen onder anderen de Duitser Stefan Schumacher.


Lees meer over:

michael rasmussen

Aanbevolen artikelen