Kasseien

Mollema kijkt uit naar 'oorlog' in eerste week Tour

Bauke Mollema is zeer content met het parcours van de Tour de France van volgend jaar, dat woensdag gepresenteerd werd.

"Ik ben er wel blij mee. Ik vind het een heel mooi parcours, erg spectaculair", laat de Groninger weten aan NU.nl.

De 27-jarige Mollema, officieel nog onder contract bij Belkin, zal op zaterdag 4 juli in Utrecht als kopman van Trek aan de start staan.

"Het is een parcours waarin vanaf het begin echt gekoerst gaat worden en daar houd ik wel van. Dit biedt met veel aankomsten bergop wel kansen."

Nervositeit

De klimmer komt al in de eerste week aan zijn trekken met aankomsten op de Muur van Hoei en de Mur de Bretagne. Ook de kasseien worden dan opnieuw aangedaan.

"Door die explosieve aankomsten en de terugkeer van bonificatieseconden verwacht ik een spannende eerste week. Daardoor krijgen we meer strijd."

"Het wordt echt oorlog met veel hectiek. De kasseienstroken zijn misschien niet zo lang, maar het is genoeg om nervositeit te veroorzaken. Ze horen er zeker in."

Heel speciaal

Dit jaar zakte Mollema door het ijs bij de individuele tijdrit met een 140e plaats. Het ontbreken van een lange individuele tijdrit in de komende editie zou hem goed moeten liggen.

"Een lange tijdrit had van mij wel gemogen hoor. Ik heb er vertrouwen in dat die wel in orde komt. Het zijn nu wel heel weinig tijdritkilometers, al zal dat maar voor een keertje zijn. Gelukkig zit er wel een ploegentijdrit in. Dat vind ik een heel mooi onderdeel."

De Tour wordt beslist op de voorlaatste dag met een etappe naar de Alpe d'Huez, waar altijd veel Nederlandse supporters aanwezig zijn. "De Tour start in Nederland en eigenlijk is de één na laatste rit ook bijna in Nederland."

"Dat is toch wel heel speciaal. De beslissing valt normaal gesproken in de Alpen, dan komen de sterkste renners altijd bovendrijven. Het belangrijkste blijft natuurlijk om drie weken lang in topvorm te zijn."

Geen lange tijdrit in Tour 2015, beslissing op Alpe d'Huez I Kelderman: 'Jammer dat lange tijdrit ontbreekt in Tour'

Tip de redactie