Vincenzo Nibali ziet het niet zitten om volgend seizoen alle grote rondes af te werken, een voorstel dat Tinkoff-Saxo deed aan de vier sterkste klassementsrenners van dit moment.

"Die koersen blijven allemaal in je hoofd en benen zitten", legt de Tourwinnaar uit in La Gazzetta dello Sport. 

"Het zou onmogelijk zijn om andere wedstrijden te rijden. De Tirreno-Adriatico, de klassiekers, die moet je allemaal laten schieten."

Tinkoff-Saxo legde maandag op de website van de ploeg uitvoerig uit dat het in het belang van het wielrennen is dat Alberto Contador, Nairo Quintana, Chris Froome en Nibali komend seizoen in zowel de Giro d'Italia, Tour de France als Vuelta a España de strijd met elkaar aangaan.

Beloning

Eigenaar Oleg Tinkov van de World Tour-ploeg wil de 'grote vier' zelfs belonen met in totaal één miljoen euro aan prijzengeld als ze bij elke drieweekse rittenwedstrijd aan de start verschijnen.

"Eigenlijk word je dan tussen begin mei en medio september van de wereld afgesneden", doelt Nibali op de periode tussen de start van de Giro en het slot van de Vuelta.

"Je leven ziet er dan als volgt uit: race, trainingskamp, race, trainingskamp, race, trainingskamp. En je familie dan? Waar eindigt dit?"

Aru

Nibali sluit niet uit komend seizoen de Giro op te nemen in zijn programma. Dat hij zijn titel in de Tour zal verdedigen staat vast.

"Als ik de Giro rijd, wil ik meedoen om de eindzege. Maar ik heb ook te maken met Fabio Aru in het team. Hij wil de ruimte krijgen en de ploeg gelooft in hem. Eind november hak ik de knoop door."

Tinkoff-Saxo-kopman Contador doet sowieso mee aan de Giro en de Tour.

'Voorstel Tinkov kan hét sportverhaal van 2015 opleveren'