Team Sky maakte dinsdag officieel bekend dat het Wout Poels heeft vastgelegd tot eind 2016. De 26-jarige Nederlander wil zich bij de Britse formatie verder ontwikkelen als ronderenner.

"Ik heb een heel goed gevoel bij mijn nieuwe ploeg. Ze hebben echt een plan met me", liet Poels onlangs al tegen NU.nl weten over zijn naderende overgang.

"Het plan is om mij verder te ontwikkelen in het rondewerk. Ze zien mij als toekomstig ronderenner."

Poels komt over van Omega Pharma-QuickStep, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. Hij reed dit jaar in Belgische dienst de Giro d’Italia en de Vuelta en was daar één van de belangrijkste pionnen in dienst van kopman Rigoberto Uran.

"Het knechten vind ik ook wel mooi om te doen, maar het is niet mijn eindstation. Dat was ook een belangrijke overweging voor mij om naar mijn nieuwe ploeg te gaan. Ik hoop dat ik in bepaalde koersen ook de kopman zal zijn.''

Goede band

Poels vindt het wel jammer dat hij na één jaar al vertrekt bij QuickStep. "Ik voel me echt goed hier. Met het personeel, soigneurs, mecaniciens en de renners heb ik in paar maanden tijd een hele goede band opgebouwd."

Aan de andere kant ziet hij Sky als een ploeg die hij niet kon weigeren. "Ik had echt een gevoel van als ik dit niet doe, dan krijg ik er over drie, vier jaar spijt van. Ik moest nu echt voor dit avontuur kiezen."

Overzicht: De belangrijkste wielertransfers