Rui Costa heeft ervan genoten om een jaar in de regenboogtrui te rijden. De Portugese wielrenner wil zijn wereldtitel zondag graag prolongeren.

"Ik denk dat ik die trui alle eer heb aangedaan'', zei Costa aan de vooravond van de wegwedstrijd voor mannen tegen de website Cyclingnews.

"En als ik niet win, zal ik mijn trui missen. Ik probeerde ervan te genieten, in de mooie en in de mindere momenten. Het is mooi dat ik later kan zeggen dat ik de regenboogtrui gedragen heb."

De 27-jarige Portugees ziet genoeg concurrenten voor de wereldtitel. "Ik denk dat er veel goede renners zijn die mee zullen strijden. Ik zal moeten oppassen voor onder andere Fabian Cancellara, Vincenco Nibali, Peter Sagan en Alejandro Valverde."

Tour de France

Ondanks het verlaten van de Tour de France, kijkt Costa tevreden terug op zijn seizoen.

"Het was jammer dat ik ziek uit de Tour moest, maar ik was wel sterk in de andere koersen. Ik reed het hele seizoen op niveau en ik heb de Ronde van Zwitserland gewonnen."

De Portugees zal in 2015 gaan strijden om de gele trui, hoewel hij nog nooit heeft uitgeblonken als klassementsrenner in een grote ronde.

"Ik moet nog wel kijken hoe goed ik kan zijn in een race van drie weken. Ik zal met mijn team Lampre gaan zitten en het daarover hebben, maar in theorie is de Tour van 2015 mijn doel."