John Degenkolb en Vincenzo Nibali staan zondag definitief aan de start van de wegwedstrijd op de WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada.

Dat blijkt uit de startlijst die de organisatie donderdag naar buiten bracht. De selecties van onder meer Italië en Duitsland waren nog niet officieel.

Degenkolb worstelde na zijn vier ritzeges in de Vuelta met een liesblessure en is op tijd hersteld. Nibali kwam na zijn eindzege in de Tour de France nauwelijks in actie, maar werd wel aan de start verwacht op de WK.

Beide renners worden samen met onder anderen de Spanjaarden Alejandro Valverde en Joaquim Rodriguez, de Australiër Simon Gerrans en de Portugese titelverdediger Rui Costa gezien als kanshebbers op de regenboogtrui.

In totaal doen er 44 landen mee aan de wegrace. Zij stellen gezamenlijk 203 renners op voor de koers die om 10.00 uur van start gaat. Het peloton rijdt veertien rondes over een parcours van 18,2 kilometer met een totale afstand van liefst 254,8 kilometer.

Tien landen mogen vanwege hun plek in de top tien van de World Tour-ranking het maximale aantal van negen renners opstellen. Dat geldt voor Spanje, Italië, Frankrijk, Nederland, Australië, België, Groot-Brittannië, Colombia, Duitsland en Polen.

Nederland

Bondscoach Johan Lammerts heeft met zijn Nederlandse equipe gekozen voor Bauke Mollema, Wout Poels, Pieter Weening, Tom-Jelte Slagter, Wilco Kelderman, Tom Dumoulin, Stef Clement, Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle.

Bij de vrouwen staan zaterdag om 14.00 uur 39 verschillende landen met in totaal 134 rensters aan de start.

Nederland is het enige land dat met negen rijdsters mag aantreden. Regerend wereldkampioene Marianne Vos is opnieuw de grote favoriete voor het goud.

Dumoulin rekent ook op hoofdrol in wegwedstrijd