Albert Timmer heeft woensdag net naast de zege gegrepen in de vierde etappe van de Ronde van Groot-Brittannië. De Nederlander werd net voor de streep bijgehaald door Michal Kwiatkowski.

De Pool van Omega Pharma-QuickStep nam ook de leiderstrui over van Edoardo Zardini, die in een eerste achtervolgende groep zat die op zes seconden van de winnaar over de finish kwam.

De 29-jarige Timmer maakte in de rit van Worcester naar Bristol deel uit van een kopgroep die oorspronkelijk uit negen renners bestond. Met nog ruim tien kilometer te gaan bleef de renner van Giant-Shimano vooraan over met Peter Velits en Lasse Norman Hansen.

Het peloton kwam ook steeds dichterbij en in de laatste kilometer probeerde Timmer met een ultieme aanval de ritzege te pakken. Kwiatkowski sprong echter met nog 400 meter te gaan weg uit de achtervolgende groep op de steile Bridge Valley Road en overvleugelde de Nederlander in extremis.

Timmer eindigde nog wel als tweede, voor Dylan Teunis, Jack Bauer, Jon Izagirre en Nicolas Roche.

In het klassement heeft Kwiatkowski nu drie seconden voorsprong op Zardini. Dylan van Baarle is op de elfde plaats de beste Nederlander. De Tour of Britain duurt tot en met zondag.