Robert Gesink kwam vrijdag als elfde over de streep in de zevende Vuelta-etappe en verdedigde zo met verve zijn zevende plek in het algemeen klassement.

Toch kende de gedeelde kopman van Belkin een zware dag in Andalusië. "Het ging de hele dag op en neer en ik denk dat veel jongens hebben afgezien."

Naast het lastige parcours had het peloton ook te kampen met de hoge temperaturen. De 28-jarige Achterhoeker had echter al rekening gehouden met de zware omstandigheden. "Het profiel leek plat, maar ik heb geleerd dat je in Spanje nooit op het profiel kunt vertrouwen."

"Ik heb me een keer misrekend en toen gigantisch afgezien. Als klassementsrenner moet je elke dag gefocust zijn", aldus Gesink.

Dekker

Ploegleider Erik Dekker van de Nederlandse equipe zag dat zijn renners stand wisten te houden in de Spaanse hitte, ondanks de moeilijke omstandigheden. "Het parcours was zwaar en de renners maakten het extra zwaar."

"Er werd vanaf de start heel hard gereden en niet veel later brak de hel los. In het eerste uur werden zo'n honderd renners gelost. Als dat in een profpeloton gebeurt, gaat het echt heel hard."

De oud-coureur zag dat zijn renners zich goed profileerden en blikt tevreden terug op de zevende rit. "Onze jongens zaten van voren, dus dat was goed. Dat was ook zo bij de valpartij van Chris Froome. Ik ben blij dat we geen schade hebben opgelopen."

Froome voelt zich goed na val: 'Relatief ongeschonden' | De Marchi rondt vlucht succesvol af in zevende etappe Vuelta