Wilco Kelderman en Robert Gesink stegen na de vijfde etappe opnieuw in het algemeen klassement. Volgens de ploegleider van Belkin, Nico Verhoeven, moeten de klassementsrenners zich donderdag laten zien.

Kelderman staat in het algemeen klassement achtste. Gesink bezet de tiende plek. Ook Laurens ten Dam deed in de vijfde rit, die werd gewonnen door John Degenkolb, goede zaken. Hij steeg naar de 38e plek.

Verhoeven is benieuwd of de Nederlanders zich donderdag in de eerste echte bergetappe staande kunnen houden.

''Het wordt een belangrijke dag voor de klassementsrenners. Het wordt een gevecht tussen de grote namen. Ze moeten met de billen bloot”, aldus Verhoeven.

Moreno Hofland zal dan normaal gesproken niet kunnen meedingen om de ritzege. De sprinter legde woensdag beslag op de derde plaats en was daar erg blij mee.

''Ik zat de laatste meters in het wiel bij Paul Martens en hij zette me goed af. Op vierhonderd meter van de streep moesten we nog een gaatje dichten, dat was een klein dingetje, maar desalniettemin ben ik hier heel blij mee. Ik heb laten zien dat ik podium kan rijden, wellicht kan ik nog een keer winnen.”

Degenkolb blijft Hofland voor in vijfde rit Vuelta | Bekijk de uitslag en alle klassementen in de Vuelta