De Eneco Tour verloor donderdag haar titelverdediger Zdenek Stybar door een val in die hectische massasprint. Het ongeluk gebeurde pal achter Lars Boom, maar de Nederlander kreeg er weinig van mee.

"Ik heb er niets van gezien, behalve net een paar flitsen op televisie", aldus de renner van Belkin. 

"Het is nooit prettig om iemand zo hard te zien vallen. Het is altijd vechten en knokken hier en de renners maken het natuurlijk zelf gevaarlijk, maar ik vind de finish in Ardooie niet heel mooi om eerlijk te zijn.”

Boom hield donderdag in de vierde etappe de leiding in het algemeen klassement van de Nederlands-Belgische rittenkoers. De renner had na de finish in het Belgische Ardooie nog steeds een voorsprong van vier seconden op Tom Dumoulin van Giant-Shimano.

"We zijn de finale vrij gemakkelijk doorgekomen”, aldus Boom. “De jongens reden in de finale goed op kop om de enige overgebleven vluchter terug te halen. Dat vormde geen probleem voor ons. In de laatste ronde werd het nog wel stressvol, omdat we met een heel peloton voor de overwinning gingen sprinten.”

De zege in de vlakke etappe ging naar Nacer Bouhanni van FDJ. De Fransman klopte Luka Mezgec van Giant-Shimano en Giacomo Nizzolo van Trek in een hectische massasprint. Boom werd 26e.

Zeeman

Merijn Zeeman was te spreken over wat zijn ploeg donderdag had laten zien. "We hebben in de jacht op de aanvaller onze verantwoordelijkheid genomen en hebben bovendien goed meegedaan in het gevecht om de bonificatieseconden."

"Sep Vanmarcke werd goed begeleid door de ploeg en pakte kostbare seconden. Lars en Sep ontwijken de val van Stybar als twee slangenmensen." 

"Als ploeg betreuren we het dat Stybar op deze manier van het toneel verdwijnt. We hopen dat het enigszins meevalt. Dit is niet hoe je wilt dat de strijd gestreden wordt."