Nairo Quintana heeft zijn zinnen gezet op de eindzege in de Vuelta a España. Al twijfelt de wielrenner wel aan zijn fitheid. De Colombiaan heeft sinds zijn winst van de Giro in mei geen race meer gereden.

De renner van Movistar heeft ter voorbereiding meerdere hoogtestages gehad in zijn thuisland Colombia, zo vertelt hij aan Biciciclismo

"Ik heb op dit moment geen referentie van mijn niveau, dus ik hoop dat het goed gaat in de Vuelta. We komen met een goed team naar Spanje toe en mocht het zo zijn dat ik niet honderd procent fit ben, dan ga ik proberen een teamgenoot te helpen."

"Dat ik twee maanden geen race heb gereden, zet mij wel op een achterstand in vergelijking met de andere deelnemers. Zij hebben continu op niveau moeten fietsen."

'Kan beter'

Toch denkt de 24-jarige Quintana dat hij nog niet zijn beste vorm heeft laten zien. "Ik kan nog beter, maar of dat tijdens de Vuelta lukt, weet ik niet. Ik weet niet waar ik sta wat fitheid betreft."

"De uitdaging is in ieder geval groot. Joaquim Rodriguez heeft de Tour erop zitten dus hij is sterk. Chris Froome en Andrew Talansky zijn uitgevallen dus die zullen vastberaden zijn om te winnen. Zeker Froome met zijn team."

Na de Ronde van Spanje wil de Colombiaan misschien meedoen aan de WK in Ponferrada. "Het staat nog niet vast, maar ik wil die waarschijnlijk wel rijden. Ook de Ronde van Lombardije ligt mij. Fietsen in Italië vind ik heerlijk."

Woensdag maakt hij zijn rentree in de Ronde van Burgos. De Vuelta gaat op 23 augustus van start.