Roompot Vakanties is de sponsor van het nieuwe Nederlandse wielerteam Orange Cycling.

Het Zeeuwse bedrijf heeft zich voor twee jaar verbonden aan de ploeg waarbij onder anderen Michael Boogerd en Erik Breukink betrokken zijn. Er is ook een optie om langer met elkaar door te gaan.

De formatie zal Roompot Orange Cycling gaan heten en uitkomen op het Pro Continentale niveau, de afdeling onder de World Tour.

De nieuwe ploeg biedt plaats aan achttien tot twintig Nederlandse coureurs, waarbij wordt gestreefd naar een mix van ervaren renners en jonge talenten die de kans krijgen hun droom te verwezenlijken.

"Ik denk dat een derde van het team uit ervaren jongens moet bestaan en twee derde door de jongeren wordt gevormd", meldde Erik Breukink.

Twee miljoen euro

Voor deelname aan de belangrijke koersen, zoals de klassiekers, is de formatie afhankelijk van een wildcard. Roompot Orange Cycling is al zeker van een toegangsbewijs voor de Eneco Tour van 2015, zo maakte de organisatie van de rittenkoers bekend. 

De ploeg heeft dankzij Roompot Vakanties een budget van twee miljoen euro. De totale begroting van de nieuwe stal is daarmee nog niet volledig afgedekt.

''Maar we hebben goede hoop dat we in de komende maanden voldoende andere partners weten te vinden om de zaak sluitend te maken", vertelde Michael Zijlaard, die verantwoordelijk is voor het management. Hij hoopt per 1 januari 2015 met een budget van drie miljoen euro aan de slag te kunnen gaan.

Passie

Boogerd kijkt vooral uit naar de eerste zege voor de ploeg. ''Vooropgesteld dat het me geweldig lijkt met renners te kunnen werken die er volle bak voor willen gaan, is winnen toch ook iets dat me aanspreekt."

"Maar wat ik toch ook hoop is dat we tijd krijgen om te groeien zodat we in staat zijn te laten zien waartoe we met z’n allen in staat zijn", zei de Hagenaar.

Zijlaard sprak van het vervullen van een jongensdroom. ''We zijn zeer gelukkig dat we erin zijn geslaagd dit project van de grond te krijgen. Hopelijk kunnen we in de toekomst uitgroeien tot een toonaangevende ploeg die drijft op passie, lef en aanvallend vermogen."

Primeur

Voor de Zeeuwse onderneming Roompot Vakanties, die 35 vakantieparken verspreid over voornamelijk Nederland in eigen beheer heeft, betekent het de eerste vorm van sportsponsoring in de geschiedenis van het vijftigjarige bedrijf.

''Een compleet Nederlandse ploeg, dat past helemaal bij onze, oer-Hollandse signatuur", stelde Laura Ligthart van Roompot, dat ook in gesprek is geweest met het management van Belkin.