De wielerploeg van Belkin heeft het contract van Robert Gesink, Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk met twee seizoenen verlengd.

Dat maakt de World Tour-formatie woensdag bekend. De drie Nederlanders hadden allen een verbintenis die aan het einde van dit seizoen zou aflopen.

Belkin wordt volgend jaar zeer waarschijnlijk gesponsord door De Lotto en BrandLoyalty. Onlangs tekende de teamleiding daartoe een intentieverklaring met deze bedrijven, die ook als geldschieters van de schaatsploeg BrandLoyalty gaan fungeren.

De 28-jarige Gesink koerst al zijn hele professionele loopbaan voor Belkin of zijn voorlopers Rabobank en Blanco. Hetzelfde geldt voor de 27-jarige Kruijswijk en de 23-jarige Kelderman.

Verdeling

"Voor onze ploeg is dit supergoed nieuws", aldus ploegleider Nico Verhoeven. "In feite staat er voor de komende twee jaar nu een basis, waar we met name in het rondewerk verder mee kunnen."

"Er zijn drie grote rondes, we moeten dus een verdeling maken en iedereen gaat zijn kans krijgen. Bovendien is het heel fijn dat we als Nederlandse ploeg weer drie Nederlandse toppers hebben weten vast te leggen."

Belkin zag onlangs Bauke Mollema en Lars Boom een contract bij een andere ploeg tekenen. Mollema koerst vanaf 2015 voor Trek, terwijl Boom in zee gaat met Astana.

Zegen

Gesink, die onlangs in Polen zijn eerste rittenkoers reeds sinds hij een ingreep aan zijn hart onderging, kijkt uit naar de komende jaren.

"Binnen deze ploeg vind ik veel mensen terug die in het verleden onderdeel waren van mijn beste prestaties en ik ben blij dat ik met hen de komende jaren weer kan samenwerken."

"Ook de aanwezigheid van Wilco Kelderman is voor mij een zegen, aangezien ik hem zie als een van de grootste wielertalenten van deze wereld en ik er klaar voor ben om samen met hem, zij aan zij, de strijd aan te gaan."

Interesse

Kelderman, die eerder dit seizoen zevende werd in de Ronde van Italië, stond in de belangstelling van een aantal ploegen.

"Er was interesse in me, maar ik voel me goed in deze vertrouwde omgeving waarin ik als jonge renner voor mijn eigen kansen mag gaan. Bovendien is dit voor een Nederlandse renner gewoon de mooiste ploeg."

"Ik hoop volgend jaar de Tour de France te rijden en als ploeg een mooi resultaat neer te zetten. Daar hebben we de juiste renners voor."

Gesink en Kelderman zullen later deze maand aan de start staan van de Ronde van Spanje. Hetzelfde geldt voor Laurens ten Dam, wiens contract bij de Belkin-ploeg nog doorliep.