Frederik Willems beëindigt aan het einde van dit seizoen zijn wielercarrière. De 34-jarige Belg heeft naar eigen zeggen de beslissing al een tijd geleden genomen.

"Ik wil na mijn mooie carrière dit hoofdstuk afsluiten. Er zijn een aantal mogelijkheden binnen de wielerwereld, maar voorop staat mijn herstel om daarna te beslissen hoe de verdere toekomst er zal uitzien", aldus de Lotto-Belisol-renner tegen Het Nieuwsblad.

Willems kwam anderhalve week geleden hard ten val en brak zijn schouderblad, sleutelbeen en meerdere ribben. Woensdag wordt hij aan zijn sleutelbeen geopereerd.

De Belg rijdt sinds 2011 voor Lotto-Belisol, daarvoor reed hij voor Liquigas. Hij won onder meer een etappe in de Ster Elektrotoer (2006) en in de Ronde van Groot-Brittannië (2006). Ook kon hij het eindklassement van de Ster van Bessèges in 2006 op zijn naam schrijven.

Op 18 oktober wordt er een afscheidswedstrijd in Sint-Laureins verreden. Daarna hoopt hij de resterende wedstrijden van het seizoen nog af te kunnen werken.