Belkin stelt dinsdag niet alles in het werk om met Lars Boom te leiderstrui te veroveren in de Eneco Tour.

De tweede rit finisht in Vlijmen, het geboortedorp van de renner die komend seizoen uitkomt voor Astana. In 2013 deed Boom in de rit naar Vlijmen een geslaagde greep naar de macht in de World Tour-koers.

"Lars pakt heel netjes drie bonusseconden, maar dat kunstje herhalen is niet echt een doel voor ons", zegt ploegleider Jan Boven op de website van Belkin.

Boom veroverde maandag de bonificatieseconden door de tweede tussensprint van de dag te winnen. In het klassement staat hij daardoor slechts zeven tellen in het krijt bij leider Andrea Guardini, die maandag de eerste etappe won in de massasprint.

"We willen met onze kopmannen in de wedstrijd blijven", omschrijft Boven de belangrijkste doelstelling van Belkin.

"We hebben in Lars de beste gids die we ons kunnen wensen en willen daarvan profiteren, al neemt het niet weg dat Lars heel gemotiveerd gaat zijn. In je woonplaats finishen is heel speciaal."

Waaiers

Maandag kreeg Belkin het in de etappe met start en finish in Terneuzen niet voor elkaar een massasprint te voorkomen.

"Het had vandaag in waaiers kunnen vliegen, maar dit is de World Tour en ondanks het feit dat iedereen klaar zat, durfde niemand", legt Boven uit. "De finale was hectisch, maar uiteindelijk werden er meer renners van achteren dan van voren afgereden."

Sepp Vanmarcke was op plaats negen de beste Belkin-renner in de openingsetappe van de Eneco Tour.

Balende Dumoulin: 'Wil rit en eindklassement winnen'