Robert Gesink probeert vanaf 23 augustus in de Vuelta a España vooral vertrouwen te tanken voor volgend seizoen.

De 28-jarige Achterhoeker eindigde afgelopen weekeinde als achtste in de Ronde van Polen, z'n eerste rittenkoers sinds hij in het voorjaar een ingreep aan zijn hart onderging.

"Ik weet niet wat ik van de Vuelta moet verwachten", zegt Gesink tegen Cyclingnews. "Natuurlijk hoop ik een goed klassement te rijden. Maar het is nog belangrijker om dusdanig te presteren dat ik kan zeggen: 'Oké, ik ben terug op een mooi niveau'."

In 2015 wordt de Tour de France het belangrijkste doel voor Gesink, die dan vermoedelijk zal rijden voor De Lotto, dat de intentie heeft de sponsoring van Belkin over te nemen.

Afgelopen week maakte Bauke Mollema bekend Belkin te verlaten. "Ook zonder hem hebben we nog een sterk team”, meent Gesink, die een aflopend contract heeft. "Mijn programma zal niet zoveel veranderen."

De klimmer is in elk geval tevreden over zijn optreden in Polen. "Het goede nieuws is dat ik geen problemen ondervond met mijn gezondheid. Dit was weer mijn eerste rittenkoers, een ideale wedstrijd ook richting de Vuelta."

Gesink tankt vertrouwen voor Vuelta in Polen