Wilco Kelderman is zaterdag als vierde geëindigd in de lastige zesde etappe van de Ronde van Utah. De 23-jarige Nederlander kon op de slotklim winnaar Cadel Evans en de nummer twee Joey Rosskopf net niet achterhalen.

Kelderman kwam in de rit van 172,5 kilometer van Salt Lake City naar de bijna 2500 meter hoge Snowbird zes tellen na Evans over de streep, in dezelfde tijd als Riccardo Zoidl.

De Belkin-kopman, die zich in Amerika voorbereidt op de Vuelta, blijft vijfde in het klassement en heeft nu 1.59 minuten achterstand op Tom Danielson, die als zesde binnenkwam en zijn leiderstrui behield. De Amerikaan heeft 56 seconden voorsprong op de nummer twee Chris Horner.

Evans maakte in de bergrit deel uit van een flinke kopgroep die al vroeg ontstond en was enige tijd virtueel klassementsleider. Op de elf kilometer lange slotklim (7,5%) nam de voorsprong van de vluchters snel af, maar de Australiër hield voldoende over voor de overwinning.

Kelderman viel nog aan op de Snowbird, maar kon de koplopers net niet meer inrekenen.

Zondag is de slotrit in Utah, met start en finish in Park City. Er moeten nog eens ruim tweeduizend hoogtemeters worden overwonnen.