Rafal Majka heeft zaterdag de eindzege in de Ronde van Polen gegrepen. Robert Gesink eindigde na een 47e plaats in de afsluitende tijdrit als achtste in het klassement.

Majka zag zijn leidende positie in de slotetappe van de zevendaagse WorldTour-koers, een rit tegen de klok van 25 kilometer met start en finish in Krakau, nog bedreigd worden, maar de Pool van Tinkoff-Saxo hield acht seconden over op de Spanjaard Jon Izagirre.

De zege in de tijdrit ging naar de Belg Kristoff Vandewalle, die 29.18 minuten nodig had. Hij was daarmee drie seconden sneller dan de Italiaan Adriano Malori. De Brit Stephen Cummings werd derde op tien seconden.

De 24-jarige Majka legde de basis voor zijn eindzege door de etappes van donderdag en vrijdag, allebei met verscheidene pittige klimmetjes, te winnen.

De bergkoning en tweevoudig etappewinnaar van de Tour verdedigde in de slotrit in eigen land een voorsprong van achttien seconden op Beñat Intxausti en 22 seconden op diens ploeggenoot bij Movistar Izagirre. Die marge bleek net voldoende. Intxausti eindigde uiteindelijk als derde in het klassement.

Poels

Gesink verloor 1 minuut en 44 seconden op Vandewalle en zakte zo bij zijn tweede koers sinds zijn hartingreep van de zesde naar de achtste plaats in het klassement. Gesink bereidde zich in Polen voor op de Ronde van Spanje, die op 23 augustus van start gaat.

Wout Poels moest in de tijdrit bijna twee minuten toegeven op de winnaar en de Limburger hield een vijftiende plek over aan de Ronde van Polen.

Gesink tankt vertrouwen voor Vuelta in Polen