Theo Bos kende een ongelukkig begin van de Ronde van Polen, maar dinsdag was er opeens succes met de zege in de derde etappe. De Belkin-renner zelf voelde het echter al aankomen.

"Ik heb hier hard voor gewerkt", begon de Nederlander zijn verhaal op de website van zijn ploeg. "In Wallonië viel het niet mijn kant op, maar afgelopen nacht voelde ik dat ik goed zou zijn. Negen van de tien keer ben ik de volgende dag dan ook echt goed als ik dat voel."

Dat zei Bos ook voor aanvang van de rit tegen zijn ploeggenoten. "En tijdens de race viel alles op zijn plek. Normaal gesproken zou ik de sprint aantrekken voor Barry Markus, omdat hij al veel voor mij heeft gedaan dit seizoen. Maar het pakte vandaag anders uit."

De Hierdenaar moest naar eigen zeggen nog wel vechten voor het juiste wiel. "Toen ik eenmaal van voren zat, had ik een voordeel, omdat de anderen niet makkelijk konden volgen."

"Ik was in staat om mezelf goed te positioneren en gelukkig kon ik Luka Mezgec ternauwernood verslaan. Dit is een mooie manier van revanche nemen voor de verloren sprint tegen hem in de Handzame Classic."

Theo Bos sterkste in derde etappe Ronde van Polen