Bauke Mollema kijkt met een redelijk positief gevoel terug op de Tour de France. De 27-jarige Nederlander eindigde als tiende in het klassement.

Afgelopen jaar legde Mollema beslag op de zesde plek. "Ik weet nu zeker dat ik dit niveau in me heb. Dat geeft vertrouwen voor de komende jaren."

Mollema was in de beginfase fysiek niet honderd procent fit. "Daardoor was ik in de Vogezen en de Alpen niet helemaal top. Hoeveel parten het me precies heeft gespeeld is natuurlijk lastig in te schatten, maar in de Tour is elk procentje van belang."

"In de Tour moet je gewoon niets tegenkomen. Ik ben blij dat ik de schade uiteindelijk heb weten te beperken. Het is balen dat ik gisteren nog wat ben gezakt."

Mollema spreekt van een 'zware Tour'. "Maar ik ben heel blij dat ik in de slotweek mijn niveau toch nog gehaald heb en tiende ben geworden."

Verhoeven

Ploegleider Nico Verhoeven is eveneens positief.  ''Uiteindelijk moet je kijken naar wat maximaal haalbaar was voor ons. We kunnen als ploeg trots en tevreden zijn met een ritzege en twee man bij de eerste tien. Met een fitte Bauke had er meer in gezeten'', vertelde de ploegleider die zich eerder zorgen had gemaakt over de kopman.

''In de Alpen kwam Laurens opzetten terwijl Bauke steeds een plekje verloor. Ik had er een hard hoofd in. Hij heeft me positief verrast in de Pyreneeën. De tijdrit van zaterdag was helaas een drama.''

Nibali met eindzege in illuster gezelschap | Kittel: 'Hopelijk is dit een wake-upcall'