Bradley Wiggins rijdt ook volgend jaar voor Team Sky. Dat zegt de Tourwinnaar van 2012 maandag in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport.

Wiggins (34) werd dit jaar gepasseerd voor de Tour de France, vermoedelijk vanwege zijn moeizame relatie met de inmiddels uitgevallen Chris Froome.

"Mijn tijd als ronderenner is voorbij", zegt de Brit, wiens contract bij Team Sky eind dit jaar afloopt. "Ik zal de grote rondes nog wel rijden, maar niet om ze te winnen."

Als nieuwe doel noemt Wiggins een topnotering in Parijs-Roubaix, de koers waarin hij dit jaar al als negende eindigde. "En ik overweeg een aanval op het werelduurrecord. Niet dit jaar, maar in 2015."

Wiggins kondigde afgelopen jaar al aan dat hij in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2016 terug wil keren op de baan. Als baanrenner veroverde de tijdrijder al drie gouden medailles.

Nibali

De afgelopen weken toonden Orica-GreenEdge en Garmin-Sharp interesse in Wiggins, die Vincenzo Nibali tipt als Tourwinnaar.

"Nibali was fantastisch op de kasseien. Het zijn prachtige wegen uit de meest fascinerende wedstrijd ter wereld. Die koers winnen is mijn hoofddoel voor volgend jaar.''

Wiggins neemt aan het einde van deze maand deel aan de Commonwealth Games in Schotland en is van plan de Ronde van Spanje te rijden als voorbereiding op het WK tijdrijden.

Brailsford

Sir Dave Brailsford, de teambaas van Sky, vertelt aan The Daily Telegraph, dat er nog geen overeenstemming is met Wiggins over een nieuw contract. "We hebben gesproken met zijn management, maar er is nog niks getekend."

"Maar zoals ik eerder al gezegd heb, hij is een groot kampioen en hij is een belangrijk onderdeel van Team Sky. Ik denk dat we hem ook kunnen ondersteunen in zijn doelen richting Rio."