Oleg Tinkov is ervan overtuigd dat Alberto Contador dit jaar de Tour de France kan winnen. De Russische eigenaar van Tinkoff-Saxo heeft veel vertrouwen in een goed resultaat van zijn kopman.

De Spanjaard heeft in het algemeen klassement een achterstand van ruim tweeënhalve minuut op geletruidrager Vincenzo Nibali, maar Contador toonde zaterdag aan dat hij in vorm is.

In de eerste bergrit van deze Ronde van Frankrijk kwam hij drie seconden eerder over de streep dan de Italiaanse leider.

"Ik ben blij. Alberto zag er goed uit en het team was sterk. Het was geweldig om te zien dat Michael Rogers en Nicolas Roche zo goed reden en het was duidelijk te zien dat Rafal Majka weer naar zijn topvorm toe groeit", zegt Tinkov tegen Cyclingnews.

"De echte Tour begon in de Vogezen en met name maandag wordt zwaar. Tot nu toe ging het om overleven en ik denk dat Alberto klaar is voor de tweede en derde week."

Kritiek

Het is opvallend dat Tinkov zo positief is over Contador, want een jaar geleden uitte hij nog zware kritiek op de ervaren Spanjaard omdat hij niet kon concurreren met Chris Froome. Ook dit jaar verwacht de Rus dat de kopman van Tinkoff-Saxo de Tour gaat winnen.

"Maar als hij aan het eind niet als winnaar op het podium staat, is het geen tragedie en zal niemand zelfmoord plegen. Natuurlijk willen we dat hij wint. We willen dat hij de nummer één wordt. Alberto is in topvorm en erg goed voorbereid."

Froome

Tinkov, die het jammer vindt dat Froome al zo vroeg is uitgevallen in de Tour, verwacht dat de strijd om de eindzege nu zal gaan tussen Contador, Nibali en Alejandro Valverde.

"We wilden allemaal de strijd tussen Contador en Froome in het hooggebergte zien. Het zou geweldig zijn om op die manier te winnen. Helaas is Chris niet meer in koers", aldus de Rus.

"Momenteel is Nibali de favoriet omdat hij de leiding in het algemeen klassement heeft, maar ik denk dat Contador en Valverde het hem nog moeilijk gaan maken. Ik denk dat hij het verschil nog wel kan goedmaken, want ik ben er zeker van dat Alberto nog zal gaan aanvallen."

Bekijk alle klassementen | 'Beginnen met een klim is toch mooi'