Bauke Mollema kende donderdag een probleemloze dag in de Tour de France. De Belkin-renner wist tijdens de hectische zesde etappe naar Reims in het voorste peloton te blijven.

"De mannen hebben me goed van voren gehouden. Het was heel open, maar er stond niet heel veel wind. Anders was het zeker in waaiers gegaan", aldus de Groninger tegen NU.nl.

Mollema had het woensdag op de kasseien erg zwaar, maar voelde zich een dag later al weer goed. "Ik ben goed hersteld en daar ben ik wel blij mee. Daardoor zat ik van voren en hoefde ik niet te sprinten om weer vooraan te komen."

Vergeleken met andere klassementsploegen als Team Sky en Tinkoff-Saxo, die al renners zijn kwijtgeraakt, gaat het bij Belkin voorspoedig. "We zijn in de eerste week redelijk uit de problemen gebleven, op wat kleine valpartijtjes na."

"We hebben vooral op de juiste momenten heel goed positie gekozen en dat scheelt een hoop. Ook nu zijn we weer overeind gebleven in een lastige etappe waar het een beetje miezerig en nat was."

Hectisch

De komende dagen doemen er voor het eerst wat serieuze bergen op in het parcours. Vrijdag is het nog vierde categorie, maar zaterdag zitten er vlak voor de streep in Gérardmer drie klimmetjes waarvan twee van de tweede categorie.

"De finale is vrijdag geloof ik best wel lastig. Eerst een klim en dan afdalen naar de finish, dat gaat ook wel weer hectisch worden. Zaterdag valt op zich mee, ik verwacht maandag eigenlijk pas echt de strijd om het klassement."

Met het wegvallen van Chris Froome zal Sky waarschijnlijk geen initiatief nemen in de bergen zoals de laatste jaren in de Tour wel gebeurde. Mollema verwacht dat die rol moeiteloos overgenomen zal worden door andere teams.

"Ik weet niet of er heel veel verandert. Sky drukt altijd wel de stempel op de koers, dat zal nu Astana met Nibali of Saxo met Contador doen. Er is in ieder geval één heel grote favoriet minder." 

Sagan hoopt na nieuwe valpartij dat zijn pech voorbij is | Curvers: 'We hebben het echt verneukt voor Kittel' | Bekijk het etappeschema van de Tour de France