De leiding van de Belkin-ploeg denkt dat de ritzege van Lars Boom in de Tour de France best eens kan zorgen voor een nieuwe hoofdsponsor.

"Ik denk wel dat dit mensen over de streep gaat trekken. Het was echt een historische etappe", aldus ploegleider Merijn Zeeman.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Belkin besloot onlangs na dit seizoen te stoppen en tijdens de Tour hoopt algemeen manager Richard Plugge een vervangende geldschieter binnen te halen.

Zeeman: "Het is voor de ploeg een enorm lastige situatie, maar dit helpt natuurlijk geweldig. Een prestigieuze overwinning waar we met zijn allen naar uitgekeken hebben."

Van Gaal

Plugge zelf denkt ook dat de winst effect zal hebben op de succeskansen om een sponsor te vinden. "We blijven er alles aan doen en deze aandacht is erg goed voor de aantrekkingskracht van de ploeg en het Nederlandse wielrennen."

"Deze zege gaat de hele wereld over. Het was fabuleus, dit is heel belangrijk voor het team. Dit is typisch iets voor ons. We nemen risico's omdat we die zien als kansen en dat pakt goed uit."

De teambaas doelt op het laten strijden van Boom en Sep Vanmarcke om de ritzege terwijl Bauke Mollema met minder steun tijd had kunnen verliezen. Die schade bleek achteraf mee te vallen.

"We hebben Louis van Gaal bij Oranje wat tactische plannetjes uit zien halen. Dat hebben onze ploegleiders nu ook gedaan. Het ontspon zich precies zoals de ploegleiding had voorspeld."

Waaieretappe

Door de sponsorzoektocht moet Plugge ook proberen om het team bij elkaar te houden na dit jaar. Boom en Mollema zijn nu net de renners die begeerd worden door andere ploegen.

"Hierin zien we dat we heel ver kunnen komen wanneer we echt als team samenwerken. Mollema zit gewoon nog prima in de wedstrijd en de overwinning is binnen."

Een verrassende strategie zoals op de kasseien is door Belkin eerder gekozen om het klassement op zijn kop te zetten. "We proberen onze kansen te pakken, dat hebben we vorig jaar met de waaieretappe gezien en nu weer."

Zeeman: 'We wilden hier ook het geel pakken' | Mollema: 'Het was een epische etappe'