Rigoberto Uran lijkt de hoop op de eindzege in de Giro d’Italia te hebben opgegeven.

De Colombiaan verloor vrijdag in de klimtijdrit opnieuw tijd op landgenoot Nairo Quintana en gelooft niet dat hij het verschil van ruim drie minuten nog goed kan maken.

Quintana toonde zich in de race tegen de klok de sterkste en was bijna anderhalve minuut sneller dan Uran. De kopman van Omega Pharma-QuickStep krijgt zaterdag nog een kans om de roze trui aan te vallen, maar heeft weinig fiducie in een stunt.

''Het gaat erg lastig worden, want de Zoncolan is een zware klim en het is moeilijk om daar het verschil te maken'', zegt Uran tegen Cyclingnews.

De renners in Italië gaan zaterdag voor de laatste keer het hooggebergte in. De finish is bergop op de Zoncolan. Uran hoopt vooral dat hij de Italiaan Fabio Aru, die ruim een halve minuut moet goedmaken, voor kan blijven in het algemeen klassement.

''Ik weet zeker dat hij zal aanvallen, maar het is een lastige klim, eentje die ik goed ken, en ik ga mijn positie met hand en tand verdedigen.''

Ondanks zijn derde plaats keek Uran wel redelijk tevreden terug op zijn klimtijdrit. ''Het ging redelijk goed. Je wilt altijd meer, maar ik ben gezien de omstandigheden blij.''

Quintana

Ritwinnaar Quintana was opgelucht dat hij in de derde week van de Ronde van Italië alsnog de macht greep. ''In de Tour de France vorig jaar kon ik de wereld laten zien wie Nairo Quintana was en deze Giro is de bevestiging van wat ik kan.''

''Iedereen weet nu dat ik om de prijzen kan meedoen in de grote rondes. Eerst was ik onbekend en nu heb opnieuw aangetoond waartoe ik in staat ben'', aldus de nummer twee van de Tour in 2013.

Bekijk alle klassementen