Wilco Kelderman wil zevende worden in de Ronde van Italië. Dat zei de troef van Belkin vrijdag na de klimtijdrit naar de Grappa.

De Nederlandse renner reed de zestiende tijd en handhaafde zijn achtste plek in het algemeen klassement.

"Ik kon niet harder en ben tevreden dat ik nog steeds achtste sta. Dit is wel een beetje mijn plek deze Giro. De eerste zes zijn gewoon sneller."

Om nog één plek hoger te eindigen, moet Kelderman zaterdag in de voorlaatste etappe de strijd aanbinden met de Australiër Cadel Evans. De oud-winnaar van de Tour de France staat nu zevende met slechts vier seconden voorsprong.

"Ik ga zaterdag nog één keer alles eruit gooien. Het zal ieder voor zich zijn en veel renners gaan proberen hun positie te verdedigen, maar ik ga voor die zevende plek'', aldus de huidige nummer acht.

Limiet

Ploegleider Jan Boven vond dat Kelderman degelijk werk had afgeleverd in de klimtijdrit. Hij had bijna vijf minuten achterstand op winnaar Nairo Quintana.

"Al reed hij vorig jaar een iets betere tijdrit volgens mij, maar dat is ook niet zo heel gek. Hij reed toen in dienst van Robert Gesink en kon af en toe laten lopen en energie sparen. Nu rijdt hij elke dag op zijn limiet.”

Bekijk de klassementen in de Giro