Nairo Quintana begint vrijdag met veel vertrouwen aan de klimtijdrit in de Ronde van Italië. De drager van de roze trui verdedigt een marge van 1.41 minuut op Rigoberto Uran.

"Het parcours moet me liggen. We overbruggen een aardig hoogteverschil, dat is niet in mijn nadeel", meldt de renner van Movistar aan Cyclingnews.

De renners moeten bijna meteen vanaf de start klimmen. De afstand van de tijdrit op de Cima Grappa bedraagt ruim 26 kilometer.

"Uran reed vorige week een sterke tijdrit en ik zal op Domenico Pozzovivo en Pierre Rolland moeten letten. Ik denk dat ik geen tijd hoef te verliezen. Fysiek gaat het steeds beter, ik voel me niet meer ziekjes en ik verwacht sterk voor de dag te komen."

Quintana's voorsprong op Uran verhoudt zich tot de tijd die hij dinsdag pakte in de afdaling van de Stelvio. Volgens Urans teammanager Patrick Lefevere viel Quintana aan terwijl de koers geneutraliseerd was.

"We zijn vrienden buiten de koers, maar rivalen op de fiets", vertelt de rozetruidrager. "Rigoberto en ik hebben een goede band, we woonden even samen in Pamplona toen ik net in Europa koerste."

Uran

Uran bleef donderdag bij de aankomst in Rifugio Panarotta in het spoor van Quintana.

"Ik ben tevreden over de etappe", zegt de kopman van Omega Pharma-QuickStep op de website van zijn ploeg. "We hebben al gezegd dat de Giro nog niet voorbij is en dat we zullen vechten tot de laatste dag. Ik ben heel blij met de steun van mijn ploeggenoten, de hele beklimming had ik hulp."

"De tijdrit van vrijdag belooft heel veeleisend te worden, ik voel me goed."

Bekijk alle klassementen in de Giro