Wilco Kelderman bedwong dinsdag de besneeuwde Gavia en de Stelvio en eindigde op de Val Martello knap als vierde in de koninginnenrit van de Giro d'Italia. De renner van Belkin sprak van een speciale dag, vooral door het barre weer. 

"Op de Gavia viel het nog wel mee, maar in de afdaling begon het hard te sneeuwen. Het was verschrikkelijk koud en mijn handen voelden aan als twee klompen."

"Het was ook gevaarlijk, want ik kon niets meer zien door mijn bril", zegt de 23-jarige Nederlander, die achtste staat in het algemeen klassement, op ruim vier minuten van de nieuwe leider Nairo Quintana.

"Het was een heel speciale dag", stelt Kelderman. "Gelukkig maak je dit soort dingen niet heel vaak mee." 

Neutralisatie

Kelderman was een van de renners die meende dat de afdaling van de Stelvio was geneutraliseerd vanwege de sneeuwval. "Ik nam even de tijd om een regenjack aan te doen. Toen ik aansloot, waren Quintana, Hesjedal en Rolland echter vertrokken." 

"Achteraf is dat wel een beetje oneerlijk, want als er geen sprake was geweest van een neutralisatie, was ik ook niet gestopt. Rolland gaat me nu voorbij en normaal had ik, denk ik, wel bij hem in de buurt gezeten."

Lefevere: 'De renners worden behandeld als stront' | Quintana slaat dubbelslag in Giro, Kelderman imponeert