De Ronde van Italië belooft een spannende ontknoping te krijgen. Het verschil tussen rozetruidrager Rigoberto Uran en nummer vijf Nairo Quintana bedraagt slechts 2.40 minuten.

Wilco Kelderman (momenteel zevende, op 3.04 minuten) en Wout Poels (tiende, op 6.32 minuten) staan in de top tien. Een overzicht van wat het Giro-peloton nog te wachten staat, na de rustdag van maandag.

Rit 16, dinsdag 27 mei:

Renners die de rustdag slecht verteren zijn dinsdag sterk in het nadeel. Vlak na de start bereiken de renners de voet van de Gavia. Daarna wacht de al even zware Stelvio, een andere mythische col. De finish ligt in Val Martello, na een beklimming van de eerste categorie.

Door barre weersomstandigheden werd in 2013 een soortgelijke etappe geschrapt. Mogelijk wordt de rit nu ingekort; er liggen hoge sneeuwwallen op de Gavia.

Bekijk het profiel van de 16e etappe

Rit 17, woensdag 28 mei:

De zeventiende etappe tussen Sarnonico en Vittorio Veneto is een typische overgangsrit. De drie colletjes van de vierde categorie zullen het kaf niet van het koren scheiden. Wellicht nemen de sprinters een dag vrijaf, waardoor avonturiers de ruimte krijgen.

Bekijk het profiel van de 17e etappe

Rit 18, donderdag 29 mei:

Op Hemelvaartsdag wordt er natuurlijk geklommen. De extreem zware cols laat het peloton links liggen, maar de San Pellegrino en Rifugio Panarotta (waar de aankomst ligt) liggen wél in het traject. Dat zijn beide beklimmingen van de eerste categorie. De rit telt 171 kilometer.

Bekijk het profiel van de 18e etappe

Rit 19, vrijdag 30 mei:

De favorieten kunnen er donderdag wellicht voor kiezen zich te verstoppen, maar moeten vrijdag sowieso met de billen bloot in een klimtijdrit van 26,8 kilometer. De Cima Grappa is niet supersteil, maar wel lang (rond de 20 kilometer). Rigoberto Uran maakte grote indruk in de eerste tijdrit, die relatief vlak was.

Bekijk het profiel van de 19e etappe

Rit 20, zaterdag 31 mei:

De beslissing in de Giro valt zaterdag. Op de Monte Zoncolan krijgen de klimmers nog één keer de kans om de aanvoerder in het klassement te bestoken. De organisatie hoopt ongetwijfeld op een scenario als vorig jaar in de Ronde van Spanje, toen Chris Horner en Vincenzo Nibali in het slotweekeinde streden om de eindzege op de Angliru.

Bekijk het profiel van de 20e etappe

Rit 21, zondag 1 juni

De laatste rit, tussen Gemona del Friuli en Triëst, is zo vlak als een dubbeltje. Normaal gesproken zal een sprinter het zegegebaar maken in deze etappe. Interessant wordt misschien nog de strijd om de zege in het puntenklassement.

Bekijk het profiel van de 21 etappe

Bekijk alle klassementen in de Giro