De Fransman Nacer Bouhanni heeft in Bari de vierde etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De renner van Française des Jeux profiteerde van een valpartij in de slotkilometers van de etappe. De Nederlander Tom Veelers finishte als derde.

De Italiaan Giacomo Nizzolo kwam als tweede over de streep.

Voor Bouhanni is het zijn eerste ritzege in een grote ronde. In de eerste twee massasprints moest de 23-jarige Fransman genoegen nemen met een tweede en een vijfde plaats.

De renners sloten gedurende de rit een niet-aanvalsverdrag. De ploegen vonden het te gevaarlijk om tempo te maken op de door de regen spekgladde wegen.

In Bari werden acht rondjes van 8,3 kilometer afgewerkt. Alleen de laatste veertig kilometer daarvan werd er echt gekoerst.

De UCI meldde dat de tijdsopnames bij het ingaan van de laatste ronde tellen voor het eindklassement, en dus niet de tijdsopnames bij de finish.

Kittel

Sprinter Marcel Kittel, die de tweede en derde etappe won, ging dinsdag niet meer van start. De Duitser van Giant-Shimano heeft koorts.

De Australiër Michael Matthews blijft de aanvoerder van het algemeen klassement, acht seconden voor Alessandro Petacchi. Pieter Weening is op de zevende plaats de beste Nederlander. 

Bekijk de klassementen

'Iedereen loopt teleurgesteld rond bij Giant-Shimano'

Bol moet voor scan naar ziekenhuis na valpartij