Brian Bulgac rijdt per 1 mei voor Giant-Shimano. De Nederlandse renner keert zo na een half jaar weer terug bij een WorldTour-ploeg.

Bulgac kwam in 2012 en 2013 uit voor Lotto-Belisol en reed voor die Belgische ploeg onder meer twee keer de Giro d'Italia uit, maar na het vorige seizoen was er geen plaats meer voor de 26-jarige klimmer.

De Amsterdammer begon 2014 daarom een stapje lager, bij Pro Continental-ploeg Parkhotel Valkenburg. Daar viel hij met goede resultaten op bij Giant-Shimano.

"Ik ben erg dankbaar dat Giant-Shimano mij een kans geeft om terug te keren in de WorldTour", zegt Bulgac maandag in een persbericht van zijn nieuwe ploeg.

"Ik heb in de winter contact gehad met de trainers van Giant en werd uitgenodigd voor een trainingskamp in Spanje. Dat was een test om te zien of de samenwerking van beide kanten beviel. Ik ben nu meer gemotiveerd dan ooit."

Ontwikkelen

Ploegleider Rudi Kemna denkt dat Bulgac nog stappen kan maken. "We wilden niet een geforceerd besluit nemen toen hij zonder contract zat, we wilden hem eerst leren kennen. We zien hem als een zich nog ontwikkelende renner die we in kunnen zetten bij lastige eendagswedstrijden en etappekoersen."

Bulgac debuteert donderdag in de Duitse eendagskoers Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt.