Michael Matthews heeft woensdag de derde etappe van de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven.

De 23-jarige Australiër van Orica-GreenEdge was in de straten van Vitoria-Gasteiz de snelste in de massasprint. De Fransman Kévin Réza (Europcar) werd tweede, de Pool Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-QuickStep) finishte als derde.

In de rit over bijna 195 kilometer maakte het peloton niet dezelfde fout als in de tweede etappe toen Tony Martin solo naar ritwinst reed. Ditmaal was het Ruben Fernandez van Caja Rural die in de aanval ging, maar de Spanjaard werd dertig kilometer voor de meet ingerekend.

In de finale moest het peloton nog over twee klimmetjes, die zorgden echter niet voor een breuk. Belkin reed vervolgens in de laatste kilometers​ goed van voren. Toch was het Simon Gerrans van Orica-GreenEdge die de sprint aantrok voor zijn ploeggenoot Matthews. De Australiër was duidelijk de snelste.

Gele trui

De gele trui van Alberto Contador kwam in de derde etappe niet in gevaar. De Spanjaard heeft in het algemeen klassement een voorsprong van veertien seconden op zijn landgenoot Alejandro Valverde van MovistarKwiatkowski staat derde op 34 tellen.

Donderdag staat er een etappe over 151 kilometer op het programma van Votoria-Gasteiz naar Arrate. De Ronde van het Baskenland duurt nog tot en met zaterdag, wanneer er een tijdrit van 25 kilometer op het programma staat.