Omega Pharma-QuickStep begint steeds dominanter te worden in de ploegentijdrit. De Belgische formatie van Mark Cavendish won dinsdag in de Tirreno-Adriatico opnieuw die discipline.

De Brit, die met QuickStep ook al wereldkampioen is, mocht de leiderstrui niet voor het eerst na een ploegentijdrit om zijn schouders hangen en was daar gelukkig mee.

"Deze jonge groep zit heel goed in elkaar, het is bijna als familie. Als ik met de jongens ga fietsen, is het alsof ik met hen ga stappen. Het is een fantastische groep", jubelt Cavendish.

Naast de talenten was ook Alessandro Petacchi onderdeel van de trein. "Voor hem was het zelfs zijn eerste overwinning in een ploegentijdrit. Het is fantastisch om te zien hoe gemotiveerd deze groep is. Iedereen wil echt vol voor die overwinning gaan."

Cavendish rekende vanaf de start op een goed resultaat. "We gingen echt heel hard en het liep ook echt heel vlot. Elke keer als we dat goede gevoel hebben, zetten we ook een goede prestatie neer. We hadden dus veel vertrouwen."