John Degenkolb heeft dinsdag de derde etappe van Parijs-Nice gewonnen. De Duitser van Giant-Shimano was op het circuit van Magny-Cours de beste in de massasprint.

Moreno Hofland finishte als tiende.

Degenkolb eindigde in de openingsrit en tweede etappe al als tweede. Als beloning voor een krachtige sprint mocht hij ook de gele leiderstrui over zijn schouders trekken.

''Eindelijk, het is gelukt'', juichte Degenkolb nadat hij bloemen in ontvangst had genomen. ''Ik was zondag en maandag natuurlijk al heel dichtbij. Gelukkig kon ik het nu wel afmaken. Dat heb ik aan mijn hele ploeg te danken. Mijn sprint werd goed voorbereid.''

De etappe over 180 kilometer van Toucy naar het circuit van Magny-Cours werd gekleurd door drie Franse avonturiers. Romain Feillu, Julien Fouchard en Perrig Quéméneur reden bijna de hele etappe vooruit.

Quéméneur probeerde het in de slotkilometers nog even in z'n eentje maar werd twee kilometer voor de finish ook ingelopen door het aanstormende peloton.

Degenkolb verdedigt woensdag tijdens de vierde etappe een voorsprong van acht seconden op de Fransman Nacer Bouhanni. Hofland staat derde, met een achterstand van twaalf seconden.

Vettel

Degenkolb moest lachen over vergelijkingen met zijn landgenoot Sebastian Vettel, de coureur die in de Formule 1 doorgaans met straffe hand op circuits als die van Magny-Cours regeert. ''Volgens mij gaat hij nog sneller over de finish, maar ik ben blij dat ik heb gewonnen.''

Voor de Australiër Matthew Goss was in de derde etappe een tweede plaats het hoogsthaalbare. De Spanjaard José Joaquin Rojas spurtte naar een derde plaats.

Het zou heel goed kunnen dat Degenkolb alleen woensdag van zijn gele trui mag genieten. De verwachting is dat de favorieten voor de eindzege woensdag de vierde etappe aangrijpen om zich te laten zien.