Lars Boom heeft Parijs-Nice maandag noodgedwongen moeten verlaten. De Belkin-renner was tijdens de tweede etappe op 10 kilometer van de streep in Saint-Georges-sur-Baulche betrokken bij een valpartij.

Onderzoek in een ziekenhuis wees uit dat hij een kleine breuk heeft opgelopen in de rechterelleboog. Dat maakt hem het voortzetten van de koers onmogelijk.

Boom, die ook een pijnlijke pols overhield aan het ongeluk, stapte na de valpartij nog wel weer op de fiets. Hij bereikte de finish ruim 7 minuten na ploeggenoot Moreno Hofland, die zich de beste sprinter toonde.

"Het was de hele dag al een nerveuze rit", vertelde Boom tegenover de NOS. "Ik was aan het vechten voor mijn plek en ineens ging mijn voorwiel omhoog. Voordat ik het wist lag ik op de grond."

"Vervolgens ben ik rustig naar de finish gereden, ik kon mijn elleboog nog bewegen. Naarmate de tijd vorderde werd het stijver en nu ga ik kapot van de pijn."

Boom zal dinsdag in Nederland verder worden onderzocht. Op grond van de bevindingen zal een behandelingsplan wordt opgesteld. "Ik hoop dat ik na twee weken weer kan fietsen. Morgen is er meer duidelijkheid."

Klassiekers

Net als zondag was er in de slotfase van de etappe een valpartij die een breuk in het peloton veroorzaakte. Gianni Meersman, die onderweg de nodige bonificatieseconden had verdiend, behoorde naast Boom tot de slachtoffers. Ook Edvald Boasson Hagen en Tyler Farrar waren er bij betrokken.

De kwetsuur is een tegenvaller met het oog op de belangrijker klassiekers. Voor die races ziet Belkin een belangrijke rol weggelegd voor Boom.

Hofland: 'Nu ben ik beter dan mijn vader'

Hofland zegeviert in tweede etappe Parijs-Nice