Giant-Shimano verschijnt woensdag met vier Nederlanders aan de start van de sterk bezette Tirreno-Adriatico.

Tom Dumoulin, Tom Veelers, Tom Stamsnijder en Roy Curvers doen namens de Nederlandse formatie mee aan de Italiaanse rittenkoers, die van 12 tot en met 18 maart wordt verreden.

Veelers moest de Driedaagse van West-Vlaanderen vorige week nog missen door knieklachten, maar is inmiddels weer hersteld.

Marcel Kittel is de belangrijkste renner in de opstelling. De Duitse sprinter moet Giant-Shimano aan ritzeges helpen.

"Dat is ons eerste doel. We hebben een goede sprinttrein hier en Kittel heeft zijn waarde al aangetoond in Dubai", aldus ploegleider Aike Visbeek.

Naast de Nederlanders en Kittel zullen de Duitsers Nikias Arndt, Simon Geschke en de Zweed Tobias Ludvigsson aantreden namens Giant-Shimano.

Poels

Bij Omega Pharma-QuickStep verschijnt Wout Poels aan de start. De Duitse specialist Tony Martin moet bij de ploegentijdrit, waarmee de rittenkoers begint, de gangmaker zijn.

De Belgische wielerploeg mikt zowel op de dagprijzen als op een goede eindklassering. QuickStep heeft voor de vlakke etappes de sprinters Mark Cavendish, Alessandro Petacchi en Mark Renshaw in de ploeg.

In de bergen wordt er gerekend op de kwaliteiten van Michal Kwiatkowski, de Poolse winnaar van de Strade Bianchi, Rigoberto Uran en Poels.

Poels rijdt sinds dit wielerseizoen voor QuickStep. Tot vorig jaar reed hij voor Vacansoleil-DCM, maar die ploeg wist geen nieuwe sponsor te vinden.