Moreno Hofland heeft maandag de tweede etappe van Parijs-Nice gewonnen.

De renner uit de Belkin-ploeg versloeg na een rit over 205 kilometer van Rambouillet naar Saint-Georges-sur-Baulche de Duitse sprinter John Degenkolb van Giant-Shimano in de massasprint.

Nacer Bouhanni, zondag winnaar van de openingsrit, eindigde als derde vóór de Noren Alexander Kristoff en Thor Hushovd.

De Fransman behield de leiding in het algemeen klassement met twee seconden voorsprong op Degenkolb en vier op Hofland.

Verrast

Voor de Nederlander was het zijn tweede zege van het seizoen na winst in de vierde rit van de Ruta del Sol. Vorige week werd hij tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne.

De 22-jarige Hofland prees zich gelukkig dat zijn tactiek werkte. ''Ik had het wiel van Degenkolb gekozen en heb op 200 meter van de finish, een beetje vroeg wel, aangezet. Dat verraste hem. De laatste weken ging het al aardig goed en ik hoop deze vorm nog lang vast te kunnen houden."

Zondag werd bekend dat Hofland zijn contract bij Belkin heeft verlengd tot en met 2016. Hij maakte vorig jaar zijn entree bij de profs en won in oktober de Ronde van Hainan.

Geel

Net als zondag was er in de slotfase van de etappe een valpartij die een breuk in het peloton veroorzaakte. Gianni Meersman, die onderweg de nodige bonificatieseconden had verdiend, behoorde met onder anderen Lars Boom, Edvald Boasson Hagen en Tyler Farrar tot de slachtoffers.

De Belg reed op dat moment 'virtueel' in de leiderstrui, maar kon geen aansluiting meer krijgen bij de grote groep. Hofland heeft het geel ook binnen bereik, maar liet weten dat dat tricot niet voor hem is bestemd. ''Het grote doel is de gele trui om de schouders van Wilco Kelderman te krijgen, niet om de mijne.''

Boom stapt af in Parijs-Nice met gebroken elleboog