De Deense oud-renner Michael Rasmussen en zijn voormalige werkgever Rabobank zijn tot een schikking gekomen.

Daarmee is de sinds 2008 durende zaak tussen Rasmussen en de voormalige Nederlandse wielerploeg tot een einde gekomen.

"Het resultaat is niet zo goed als ik gehoopt had, maar ook niet zo slecht als gevreesd", aldus Rasmussen tegenover de Deense krant Ekstra Bladet.

"We zijn al in januari tot een schikking gekomen, maar niemand had er tot nu toe naar gevraagd." Beide partijen hebben afgesproken geen details bekend te maken over de schikking.

Rasmussen werd in de Tour de France van 2007 uit de ronde gezet door de ploegleiding van Rabobank nadat bleek dat hij had gelogen over zijn verblijfplaats in de aanloop naar de Tour. Enkele uren eerder leek hij de eindzege in de ronde te hebben veiliggesteld.

Hoger beroep

De renner heeft altijd volgehouden dat de ploegleiding op de hoogte was van zijn bedrog en kreeg in eerste instantie 665.000 euro toegewezen door een rechter in Utrecht omdat hij onterecht op staande voet was ontslagen. 

In hoger beroep moest Rasmussen dat bedrag terugbetalen, maar hij had hiervoor niet de financiële middelen.

De Deen bekende in januari 2013 voor het grootste deel van zijn loopbaan doping te hebben gebruikt. Rasmussen is daarom nu voor twee jaar geschorst. Hij wil in februari 2015, als zijn schorsing afloopt, gaan werken voor Christina Watches, de Deense ploeg waar hij als laatste voor reed.