De organisatie van Milaan-San Remo heeft de beklimming van de Pompeiana uit het parcours gehaald. Het gevolg is dat sprinters meer kans maken op de zege in de klassieker.

Het slechte weer van de afgelopen periode heeft ervoor gezorgd dat de wegen op de Pompeiana (een klim van vijf kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van vijf procent) te slecht zijn voor de koers die op 23 maart wordt verreden.

"De wegen naar de top zijn al afgesloten. Er blijft niet genoeg tijd over om de schade aan het wegdek te herstellen", aldus de organisatie.

De klim was in het parcours opgenomen om het de sprinters lastiger te maken. Door de toevoeging van de Pompeiana waanden renners als Bauke Mollema, Vincenzo Nibali en Philippe Gilbert zich kansrijk in de 'Primavera'.

Cavendish

Mark Cavendish liet in december juist weten dat hij Milaan-San Remo van zijn programma haalt vanwege het zwaardere traject.

Volgens de organisatie lijkt de route nu op de editie van 2007 die door Oscar Freire, destijds in dienst van Rabobank, werd gewonnen.

In 2013 schreef de Duitser Gerald Ciolek de klassieker op zijn naam.