De Nederlandse mannen zijn woensdag op het onderdeel teamsprint als achtste geëindigd op de WK baanwielrennen in het Colombiaanse Cali.

Hugo Haak, Matthijs Büchli en Jeffrey Hoogland noteerden een tijd van 43,925 seconden in de kwalificatie, ongeveer een halve seconde te langzaam om door te gaan.

Medio januari won Nederland in Mexico nog de laatste wereldbekerwedstrijd op de teamsprint. Destijds reed Nils van 't Hoenderdaal in plaats van Hoogland.

Enkele weken daarvoor scherpten de Nederlanders bij wereldbekerwedstrijden in Aguascalientes het Nederlands record aan tot 42,995 seconden.

De wereldtitel was een prooi voor Nieuw-Zeeland, dat afrekende met Duitsland. Frankrijk versloeg Rusland in de strijd om het brons.

Vrouwen

Op de teamsprint voor vrouwen werden Elis Ligtlee en Shanne Braspenninckx wegens een foute wissel gediskwalificeerd. In de kwalificatie hadden ze de zesde tijd neergezet.

Het Duitse duo Kristina Vogel/Miriam Welte veroverde de wereldtitel, voor de derde keer op rij. China pakte zilver, voor Groot-Brittannië.