Lars Boom en de Belg Sep Vanmarcke zijn de kopmannen van Belkin bij de Omloop Het Nieuwsblad komende zaterdag. Giant-Shimano neemt vijf Nederlanders mee naar de eendagskoers.

De Nederlanders Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Jos van Emden en Tom Leezer zullen ook voor Belkin aan de start staan, zo maakte de wielerploeg maandag bekend op de eigen website.

De Duitser Robert Wagner en de Belg Maarten Wynants maken de ploeg vol voor de eerste klassieker van het jaar.

"Ik kijk erg uit naar komend weekeinde", laat Vanmarcke, winnaar in 2011, weten. "Iedereen wil er goed zijn. Het verloop zal zijn als altijd. Op de Taaienberg zal de wedstrijd ontploffen en vanaf dat moment zal het vol koers zijn."

Ploegleider Frans Maassen denkt dat Vanmarcke en Boom een kans maken. "Zij zijn onze kopmannen in de Omloop en zullen gesteund worden door een toegewijde groep renners."

Een dag na de Omloop vindt traditiegetrouw Kuurne-Brussel-Kuurne plaats. Boom, Van Emden en Leezer komen daar niet in actie en worden vervangen door Jetse Bol, Barry Markus en Moreno Hofland.  De rest van de ploeg is hetzelfde als op zaterdag.

Maassen: "Normaliter is Kuurne meer een wedstrijd voor sprinters, maar die hebben we ook."

Giant-Shimano

Giant-Shimano heeft de Nederlanders Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder en Albert Timmer opgenomen in de selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad.

De formatie wordt gecompleteerd door de Belgen Bert De Backer en Dries Devenyns en de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg.

"Iedereen die zal rijden in België verkeert in een goede vorm. Het is heel belangrijk dat we als team opereren in de Vlaamse wedstrijden", aldus coach Marc Reef van Giant-Shimano.

"Het doel is om met zoveel mogelijk jongens in de finale te arriveren. Van daaruit kunnen we Devenyns en Janse van Rensburg lanceren."

Vorig jaar won de Italiaan Luca Paolini de Omloop Het Nieuwsblad.