Marcel Kittel heeft zaterdag zijn derde dagsucces in de Ronde van Dubai geboekt. De Duitser van Giant-Shimano bleef in de massasprint van de vierde en laatste etappe de Australiër Mark Renshaw en de Italiaan Andrea Guardini voor. 

Taylor Phinney, die maandag de tijdrit won, stelde de eindzege veilig.

Net als de vorige twee dagen was de 25-jarige Kittel in de sprint een maatje te groot voor de concurrentie. De Italiaan Roberto Ferrari spurtte na 120,5 kilometer naar de vierde plaats.

BMC-renner Phinney overtuigde in de tijdrit en zag zijn leidende positie daarna niet meer bedreigd worden. De Amerikaan houdt zijn Britse ploeggenoot Stephen Cummings en de Noor Lasse Norman Hansen achter zich.

'Geweldig'

Kittel dankte zijn ploeg voor zijn succesvolle reeks in Dubai. ''Het was geweldig hoe Tom Veelers mij terug naar voren bracht. Ik was mijn jongens even kwijt, maar opeens waren ze er weer. We hebben het als team geweldig gedaan vandaag. Ik wil mijn ploeggenoten hiervoor bedanken.''

Hij had zich geen beter begin van het seizoen kunnen wensen. ''Dit is absoluut de beste start ooit in mijn professionele loopbaan. Ik heb vorig jaar een heel goede Tour gehad. Dat heeft mij absoluut geholpen bij mijn ontwikkeling als renner. Ik ben blij dat ik zo goed in vorm ben.''