Het afscheid tussen Thomas De Gendt en Vacansoleil-DCM lijkt een vervelend staartje te krijgen. De Belgische renner, die volgend jaar voor Omega Pharma-QuickStep gaat rijden, dreigt met een rechtszaak tegen zijn voormalige werkgever, van wie hij nog geld wil terugzien.

Volgens de Gazet van Antwerpen heeft De Gendt beslag gelegd op de activa en de bankrekeningen van Vacansoleil-DCM.

Hiermee wil de renner ervoor zorgen dat zijn voormalige teammanager Daan Luijkx verplicht wordt om de financiële regelingen, die in de lente van vorig jaar werden overeengekomen, na te komen.

Een maand geleden kreeg de Belg een ontslagbrief van de Nederlandse ploeg terwijl zijn contract nog loopt tot en met 2015.

Dat contract met een salaris van 1,1 miljoen euro per jaar tekende hij na zijn knappe derde plaats in de Giro van 2012 echter bij Luijkx zelf en niet bij de ploeg die stopt omdat de sponsor afhaakt.

Onderhandeling

Luijkx, die maandenlang tevergeefs op zoek ging naar een nieuwe geldschieter, verwacht dat hij er wel uitkomt met De Gendt. De Limburger wil een gang naar de rechter voorkomen.  "We zijn nu in onderhandeling met Thomas", zegt hij tegenover Cyclingnews.

"Allereerst ben ik blij dat hij een nieuwe ploeg heeft gevonden, wat ons wat meer ruimte geeft. We discussiëren nu over het contract dat we nog hebben. Als er nieuws is, komen we ermee naar buiten maar meer is er op dit moment niet over te zeggen."