Vuelta-directeur Javier Guillén staat er voor open om de lengte van de Ronde terug te brengen van drie naar twee weken.

Dat liet de directeur van de Ronde van Spanje dinsdag weten tegenover Cycling News.

"Het debat over een kortere Vuelta zal zeker plaatsvinden. Het inkorten naar twee weken moet wel gebeuren vanwege de juiste redenen. Bijvoorbeeld als er een nieuwe wielerkalender komt en andere grote koersen erbij betrokken zijn."

"Bovendien moet de Vuelta er iets voor terugkrijgen. Als het betekent dat we kunnen rekenen op een sterker deelnemersveld met namen als Chris Froome, Alberto Contador en Joaquim Rodríguez, dan is het zeker het overwegen waard."

Ook het toevoegen van een extra rustdag aan de Vuelta behoort tot de mogelijkheden. "Dat kan bijvoorbeeld als er een grote verplaatsing is, zoals in de Giro van volgend jaar waarin de renners in Ierland starten."

Uithangbord

De Vuelta onderging de laatste twintig jaar al diverse veranderingen om populariteit te winnen bij het publiek en de renners. De Ronde is verplaatst van april naar augustus en de leiderstrui is rood geworden, wat meer in lijn is met de kleur van de nationale teams van Spanje in andere sporten.

Guillén wil dat de Vuelta nog meer gaat dienen als een uithangbord voor Spanje om zo meer toeristen naar het land te trekken. "We zullen daarom proberen om innovatief te blijven bij het bepalen van het parcours."