De internationale wielerunie UCI en het mondiale antidopingagentschap WADA hebben nog geen contact gezocht met Lance Armstrong.

De Texaan stelde afgelopen maand, vlak nadat Brian Cookson werd verkozen tot nieuwe voorzitter van de UCI, dat hij bereid is details te geven over zijn dopingverleden of zitting te nemen in een nog op te richten waarheids- en verzoeningscommissie.

"Mijn telefoon staat gewoon aan, maar de UCI heeft me nog niet benaderd", vertelt Armstrong aan Cyclingnews. "Ik ben echter voorzichtig optimistisch, ik zal geduld hebben. Wat ik de UCI te bieden heb? Ik wil hun vragen eerlijk beantwoorden. En als ze me niet benaderen, werk ik verder aan het perfectioneren van mijn spel op de golfbaan."

De oud-wielrenner, die zijn zeven Tourzeges moest inleveren na zijn dopingbekentenis begin dit jaar, vindt het oneerlijk dat hij levenslang is geschorst door het Amerikaanse antidopingbureau WADA, terwijl veel van zijn oud-collega's slechts enkele maanden aan de kant hoefden te staan.

"Denk even onze resultaten en alle verhalen weg. Wat zie je dan? Dat we allemaal dezelfde beslissing namen. Ik begrijp dat er een straf moet worden uitgedeeld, maar dat is niet aan mij om te bepalen."

Armstrong is niet alleen bereid vanwege een eventuele strafvermindering mee te werken aan een onderzoek van de UCI. "Ik geef echt om de sport, ik fiets nog steeds. Ondanks alles is wielrennen fantastisch voor me geweest."