Saxo Bank ziet geen reden om Bjarne Riis te ontslaan na de beschuldigingen van Michael Rasmussen dat de teammanager op de hoogte was van het dopinggebruik van zijn renners.

"We sponsoren deze ploeg nu al zes jaar en hebben nooit problemen gehad. Rasmussens beweringen zijn onbetrouwbaar, we hebben alle vertrouwen in Bjarne", stelt Lars Seier, de CEO van Saxo Bank, in Deense media.

Rasmussen koerste in 2001 en 2002 voor de ploeg van Riis, die toen nog werd gesponsord door CSC en Tiscali. Daarna verhuisde de klimmer naar Rabobank.

De Deen uit zijn beschuldigingen in zijn boek dat volgende week verschijnt en waaruit de Deense media woensdag al gretig citeerden. Tyler Hamilton stelde in zijn boek dat vorig jaar verscheen al dat de manager wist dat hij een klant was van dopingdokter Eufemiano Fuentes.

Het Deense antidopingagentschap is momenteel bezig met een onderzoek naar Riis, die in 2007 toegaf dat hij als renner doping gebruikte en mede daardoor de Tour de France won in 1996. Vermoedelijk verschijnt er eind dit jaar een rapport.

Saxo Bank maakte eerder deze maand nog bekend meer geld te steken in de ploeg nadat subsponsor Tinkoff afhaakte.