Argos is vanaf komend seizoen niet langer de sponsor van het wielerteam Argos-Shimano. De Nederlandse wielerploeg krijgt een andere hoofdsponsor.

De naam van het bedrijf wordt ergens in de komende weken bekendgemaakt. Het contract loopt tot eind 2016. Shimano blijft in elk geval tot eind 2014 verbonden aan het team uit de World Tour.

"Kort geleden toonde een bedrijf belangstelling om als hoofdsponsor te fungeren", legt teammanager Iwan Spekenbrink van de World Tour-ploeg uit. "De nieuwe sponsor past goed bij onze ambitieuze doelstellingen."

"We willen Argos bedanken voor de steun en het feit dat ze ons in staat stelden ons huidige niveau te bereiken. We zijn hen ook dankbaar dat ze ons de ruimte geven ons project verder te ontwikkelen met een nieuwe partner."

Het oliebedrijf Argos was sinds 2012 de belangrijkste naamgever van de equipe. Argos wenst het team 'het beste voor de toekomst'.

"De samenwerking is een commercieel en sportief succes geweest. We zijn trots op de ontwikkeling van de ploeg en de prestaties van de laatste twee seizoenen. Het optreden in de recente Tour was een hoogtepunt."

Succes

Argos-Shimano heeft een uiterst succesvol seizoen achter de rug. Zo zegevierde Marcel Kittel in liefst vier Touretappes. Bovendien droeg de Duitser één dag de gele trui. 

In de Ronde van Spanje verraste de jonge Fransman Warren Barguil met twee dagoverwinningen. John Degenkolb, de andere Duitse sprinter in de ploeg, won een etappe in de Ronde van Italië. 

Voor volgend seizoen ondergaat de equipe weinig mutaties. Onlangs werden de contracten van onder anderen Koen de Kort, Ramon Sinkeldam, Tom Dumoulin en Tom Veelers verlengd.

Veldrijder Lars van der Haar zal vanaf maart 2014 voor Argos' opleidingsploeg uitkomen. De 22-jarige Nederlander tekende afgelopen week een contract voor drie jaar.