Zangeres Sheryl Crow heeft in 2004 gezien hoe haar toenmalige vriend Lance Armstrong een bloedtransfusie onderging in zijn privéjet.

Crow heeft dit eind 2011 verteld aan de federale agenten die onderzoek deden naar de dopingpraktijken binnen de ploegen van Armstrong, zo meldt The New York Daily News.

De zangeres en de wielrenner hadden tussen 2003 en 2006 een relatie en Crow reisde met de Texaan mee gedurende de Tour de France van 2004 en 2005.

The New York Daily News citeert uit het boek Wheelman, dat volgende week verschijnt. "Armstrong was er heel erg open over, hij probeerde niets te verbergen", schrijven de auteurs. "Hij vertrouwde er volledig op dat Crow niets aan de pers zou vertellen. 'Doping was gewoon onderdeel van het spel', zo legde hij uit."

Het is niet bekend waarom Crow uit de school heeft geklapt. Vermoedelijk kreeg ze het voorstel dat ze zelf een mogelijke straf zou ontlopen als ze volledig mee zou werken.

Op 3 februari 2012 werd het federale onderzoek gesloten en werd besloten dat er geen aanklacht zou worden ingediend tegen Armstrong.

Het Amerikaanse antidopingagentschap USADA zette het onderzoek echter voort en kwam donderdag precies een jaar geleden met een vuistdik rapport met bewijzen tegen Armstrong. De Amerikaan, die al zijn zeven Tourzeges moest inleveren, bekende in januari in een interview met Oprah Winfrey zijn jarenlange dopinggebruik.