Het parcours van Milaan-San Remo is hertekend. In de editie van 2014 verdwijnt de beklimming van La Manie. Met de Pompeiana komt daarvoor een andere scherprechter in plaats.

Door de aanpassingen verdwijnt er een gevaarlijke afdaling uit het parcours en krijgen de renners tussen de Cipressa en de Poggio een extra helling te verwerken. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend. 

Met de top op 20,7 kilometer van de aankomst kan de nieuwe helling voor een ander koersverloop zorgen, aldus de organisatie. "We maken het parcours steeds spectaculairder en onvoorspelbaarder."

De Pompeiana is een klim van zo'n vijf kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van vijf procent en pieken tot veertien procent. Na deze nieuwe beklimming wacht het peloton nog 15,7 kilometer tot de top van de laatste beklimming: de Poggio.

De afstand van Milaan-San Remo bedraagt voor volgend jaar 299 kilometer. Vorig jaar werd de koers ingekort wegens de barre weersomstandigheden.

Vorig jaar won de Duitser Gerald Ciolek verrassend 'La Primavera'. Volgend jaar vindt de klassieker plaats op zondag 23 maart.